Kányádi Sándor felolvasó-maraton

2015.02.17 15:17

Kányádi Sándor  felolvasó-maraton  Balavásár községben

                                                                                     „ A vers az, amit mondani kell.” 
                                                                                                                              
(Kányádi Sándor)

    2015 február 17-én immár hetedik alkalommal került sor a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár kezdeményezéséből induló nemzetközi felolvasó-maratonra. Községünk tanulói és pedagógusai második alkalommal csatlakoztak a rendezvényhez a Gyermekeink Mosolyáért Egyesület és a balavásári Török János Általános Iskola közreműködésével. Ez a figyelemkeltő esemény ezúttal is az olvasás, az egyetemes értékek szeretetéről szólt, ezt népszerűsíti, azt hangsúlyozva, hogy olvasni jó.

    Mivel iskolánk minden korosztálya képviseltette magát, az eseményt   Kányádi Sándor életpályájának  Power Pointos bemutatásával  nyitottuk. Otthonosan érezhettük magunkat az iskola könyvtárában, ahol  a költő verses és mesés köteteibe is belelapozhattak a diákok .  Az olvasómaratont a szerző verseinek megzenésített változatával szőttük színesebbé. Több mint nyolcvan tanuló és pedagógus lelkes részvételét nyugtázhattuk, akik a könyvjelző mellett emléklapban is részesültek.

     Köszönjük az ötletgazdának és örvendünk, hogy e szép élmény részesei lehettünk. Reméljük, hogy 2016-ban is sikerül megszerveznünk a felolvasást. Fontosnak tartanánk a falu lakosságát is bevonni ezen építő jellegű rendezvénybe.
                                                          Az egyesület és iskola nevéban: Máté Erna elnök és Vajda József igazgató

—————

Vissza