SPORTVILÁG - LUMEA SPORTULUI


AN SCOLAR        2014-2015   -ÖS TANÉV

 
 
2014.okt.14:                   Ügyességi kerépárverseny
 

                                      

Az idén VI. alkalommal szerveztük meg a hagyományos őszi kerékpárversenyt , amelyre mindig október közepén kerül sor. A gyerekek szeretettel várnak  egy olyan versenyt, ahol fejlesztik az ügyességüket, a gyors gondolkodásukat. Így a jó hangulat meghozza gyümölcsét, ugyanis, ha az első forduló előtt kissé meglepődve és elég sok hibapontszámmal teljesítették a pályát, a második forduló után már volt olyan versenyző akinek hibapont nélkül sikerült ez.

Eredmények: I-IV osztály:             I hely:           Vas Ágoston    (III.osztály)

                                                        II. hely:         Vas Martin      (II. osztály)

                                                                             Szabó Márk      (IV. osztály)

                                                        III. hely:       Csiki Mátyás    (IV. osztály)

                        V-VIII osztály:       I hely:           Vas Róbert       (VIII. osztály)

                                                        II. hely:         Szabó Damján  (VI. osztály)

                                                        III. hely:        Istvánfi Dániel   (VI. osztály)

 

Minden versenyző dicséretben részesült, akinek nem sikerült az idén, az jővőben javíthat!

 
                                                             2013-2014-es tanév:

2014 04 11

                    TÖRÖK JÁNOS KUPA

Balavásáron került megrendezésre az a labdarúgó kupa, amely iskolánk nevét is viseli és ahol végül 5 csapat vett részt, ugyanis Koronka  csapata utolsó pillanatban mondta vissza a részvételt.

Nagy elszántsággal készültek a balavásári iskolacsapat labdarúgói, készen voltak arra, hogy a kupa itthon marad, de végül ez nem sikerült. Első és második mérkőzésüket  megnyerték, hogy végül aztán büntető párharcban maradjanak alul Hármasfalu csapatával szemben, így el is uszott az első helyezés. A bronzmérkőzésen újra  nyerni tudtak,  így sikerült megszerezni a bronzérmet  és az ezzel járó kupát.

A kendi csapat sem szerepelt rosszul, sőt nagyon is jól teljesítettek. Ők a IV. helyen végeztek, éppen Balavásár csapatától kaptak ki a bronzmérkőzésen. Nem volt ez meglepetés, hiszen már is igazi bravúr volt, hogy eddig  eljutottak . A kendi csapatnál generáció váltás van, ha eddig a nagyokra volt építve a csapat akkor most ( egy VIII.-os és egy VII.-es  kivételével)  V.-ik és VI.-ik  osztályosok voltak a csapatban, sőt volt egy III. és egy II. osztályos is.  Ügyes megoldások, szép csapatjáték jellemezte a kendi csapatot, igaz a gólok néha elmaradtak, de így is Makfalva csapatat 5-1 re sikerült megverni úgy, hogy  mind a két alsó tagozatos gólt rúgott, ami nagy teljesítmény és jó jel a jővőre nézve.

Eredmények:    Makfalva- Balavásár  0-7

                            Hármasfalu – Ákosfalva  1-4

                             Kend- Makfalva     5-1

                            Balavásár – Kend  7- 0

Elődöntők:

   Balavásár- Hármasfalu  1-1 büntetőkkel Hármasfalu jutott a döntőbe.

                           Kend – Ákosfalva     1-8  

    Döntő:  Hármasfalu- Ákosfalva      1-0

   Bronzmérkőzés:  Balavásár - Kend:    8-1

 

A kendi csapat: Vas Ágoston( II. o.), Vas Dávid( VI. o), Sagyebó István( VIII.o.), Sánta Róbert(VII.o.), Sánta Zsolt( VI. o.), Andrási Levente(V.o.), Kutasi Dávid(VI.o.), Bartos János(VI.o.), Barabás Hunor(VI.o.), Nagy Tamás( VI. o.), Szabó Damján(V. o.), Szabó Márk (III. o.)

A balavasari csapat: Balla Roland( VIII.o.), Koncz Loránd(VIII. o.), Toto Tivadar( VIII.o.), Vas Levente(VIII. o.), Farkas István( VIII. o.), Ravasz Csanád( VI.o.), Tamás Árpád( VI. o.), Ramba Marco( VI.o.), Dénes Magor(VI.o.), Marczi Mihály(VII. o.), Pop Florin( VII. o.), Baricz Dávid( VII. o.), Magyarosi Szabolcs (V.o.)

Továbbra is sok sikert a csapatoknak és KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK!
                              Böjthe Zsombor tornatanár

2014 04 01

Nem sikerült a bravur…

Nem sikerült a kendi és balavásári csapatnak a bravur. A tét a megyei szakaszra való bejutás volt. Marosszentkirályon szervezték ezt a szakaszt az V-VIII osztályosok számára. Az első helyezett részt vehetett a megyei szakaszon.

  A csapat az első mérkőzésen nagy küzdelemben maradt alul a marosszentgyörgyiekkel vívott mérkőzésen, ahol 3-2 arányú vereséget szenvedett,így el is úsztak a továbbjutási remények.A 3.helyért küzdöttek a bándi csapattal és 9-8-ra diadalmaskodtak büntető párbaj után.

 

2014.febr.12.
                     SíTÁBOR 2014

Az idén is megszerveztük hagyományos sítáborunkat. A két félév közötti vakációt használtuk ki, így sikerült mindenkit elvinni aki csak akart. Először a balavásári iskolások voltak két napig, aztán őket váltották a kendi és balavásári diákok.

Szerencsére szép időt fogtunk ki és a pálya minősége is alkalmas volt a sízésre. Voltak akik inkább a szánkót választották, de legtöbben síbakancsot és sílécet húztak a lábukra, hogy megtanuljanak sízni.

      Olyanok is akadtak, akik már voltak sítáborban, így nekik könnyebb volt, de voltak  akiknek először volt síléc a lábukon.

   Ők is megtanulták az alapokat és ha nehezen is,de leereszkedtek a pályán. Sőt az is egy nagy élmény volt, hogy mindenki fel tudott menni a felvonóval.

  Este volt játék, gulyásfőzés, X factor, Activity, jó hangulat és csodálatos élmények, emlékek.

    Aki nem volt bánhatja, de jővőre mindenképp pótoljon, legyen ott….:) 
                                                      Böjthe Zsombor  tornatanár

2013.OKT.28.

BALAVÁSÁRON FUTBALOZTUNK!

Idén is a balavásári  Török János Gimnázium rendezte meg az V-VIII.-os  katedra szintű labdarúgó bajnokságot, kihasználva a műfüves pálya által nyújtott kitűnő lehetőségeket.  A 2013. okt. 23.-án sorra került rendezvényre a  házigazda balavásári csapat mellett még 6 csapat érkezett(Dózsa György, Backamadaras, Harasztkerék, Karácsonfalva,  Kend, Ákosfalva), készen arra, hogy elhódítsák az első helyet és ezzel kiharcolják a továbbjutást a következő körbe. Nem így gondolta viszont a hazai csapat és mindenkit  megverve jutott tovább.  A döntőig Ákosfalva,  Dózsa György csapatait verték a fiúk (előbbit 2-1-re, utóbbit 1-0-ra),  hogy aztán a döntőben a másik csoport győztesével Karácsonfalvával kerüljön össze. A döntőben 2-0-ás balavásári siker született, így a házigazdák jutottak tovább a körzeti szakaszra.

A győztes csapat: Vas Levente, Balla Roland, Koncz Loránd, Báránka Lajos, Farkas István, Toto Tivadar, Rafi Janos(VIII o), Baricz David, Pop Florin(VIIo).

A községünk másik csapata a kendi Sámuel József Gimnázium iskolacsapata sajnos hamar kiesett, pedig az első mérkőzesüket megnyerték és a sors fintora, hogy éppen  azt a karácsonfalvi  csapatot verték amely később a döntőt játszotta. A tavaly a kendi iskola jutott tovább, most  a balavásárin volt a sor…

Sok sikert kívánunk nekik továbbra is!

 

  ÜGYES KERÉKPÁROSOK!

Kihasználva a szép  napos időt pénteken, 2013  okt 25.-én  megrendeztük az elmaradhatatlan ügyességi bicikliversenyt Kenden. Voltak nehézségek, a szokatlan pálya gondot okozott a kicsiknek, de így is nagy lelkesedéssel vették az akadályokat.

 Minden tévedés hibapontnak számított, így az nyert aki a legkevesebb pontot érte el.

Mindenki boldogan ment haza, jutalmul minden résztvevő egy SWIETELSKY feliratú sapkát kapott.

Eredmények:

 I -IV osztályosok:  I.  hely:  Fazakas Henrik       1pont          I.    osztályos tanuló

                                II.  hely:  Szabó Márk           3pont        III.  osztályos tanuló

                                III. hely  Máté Dániel           7pont        II.    osztályos tanuló

V-VIII osztályosok:   I.      hely: Vas Róbert       0 pont                         VII. osztályos tanuló

                                   II.    hely: Albert Botond   3 pont (27.76mp)        VIII.  osztályos tanuló

                                   III.   hely:Fodor Péter        3 pont (28.70mp)        V.      osztályos tanuló

Ezúton is gratulálunk a teljesítményetekhez és szeretettel várunk benneteket jövőre!

                                           Beszámolók: Böjthe Zsombor tornatanár