Kis tehetségek 2014

2014.03.23 20:40

"Éneklő pogány asszonyok dalolásából született a magyar nyelv. A csodaszarvas rázta le agancsával az erdő ékszereit, a piros bogyókat, hogy szép magyar szavak legyenek belőlük. "
Krúdy Gyula


Az éneklő pogány asszonyok dalaiból született magyar nyelv szépségeit csillogtatták meg versben, mesében és dalban a Balavásár község óvodás gyermekei 2014. március 21-én megrendezett „Kis tehetségek vetélkedője” keretén belül. A rendezvénynek a balavásári óvoda adott otthont Pálfi Irma és Fülöp Emőke szervezésével.
A vetélkedőn 13 gyermek vett részt mese, vers, népdal és gyermekdal kategóriában. Hattagú zsűri értékelte a gyerekek előadását, majd döntést hozott, hogy kik képviseljék a községet a Szováta körzeti szakaszon. A zsűri tagjai, akik megtiszteltek a jelenlétükkel: Székely Ella, Vajda József, Bartos Olga, Vajda Csilla, Máté Erna és Farkas Béla. A továbbjutott gyerekek:
népmese-Farkas Ruben, népdal-Fehér Ildikó, vers-Sánta Erik, gyermekdal-Kabai Krisztina. Nehéz dolga volt a pedagógusoknak és a zsűrinek egyaránt, mivel a tehetség csak most kezd megcsillanni, rügyet bontani. A tehetséget felfedezni, kibontakoztatni és fejleszteni ilyen korú gyerekeknél nem kis feladat...ez kihívás mindenki számára. Szülő, pedagógus karöltve azon kell dolgozzon, hogy e csöppségeket nyelvünket értő, értékelő és megőrző felnőttekké formálják.
Hálás köszönettel tartozunk mindazon személyeknek, akik támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg ez a rendezvény: Székely Ella, Miklós Gyula, Kabai Emőke, Siklódi Károly, Eldi Pékség, Balavásári Pékség, Ravasz Virágbolt, Balavásári Iskola, Balavásári Polgármesteri Hivatal és nem utolsó sorban óvodánk segítőkész szülői közössége. A vetélkedőt hangszeres zenei kísérettel színesítette Keresztesi Mária, Máté Erna és Fülöp Rezső...élmeny volt gyereknek, felnőttnek egyaránt.
Kis tehetségeinknek kívánok élményekben gazdag mesélést, verselést és dalolást a következő vetélkedőn, óvónő társaimnak pedig örömteli munkát ezen nemes feladat végzéséhez.
Beszámoló: Fülöp Emőke óvónő


—————

Vissza