MOZGALMAS HÉTVÉGE

2018.02.18 07:54

Mozgalmas hétvégét (FEBR.16-17) zártak Balavásár község pedagógusai, diákjai.
Pénteken a kendi iskola adott otthont a nemzetközi Zrínyi Ilona matematika tantárgyverseny megyei szakaszának, melyen 66 diákunk vett részt.
Szombaton községünk szervezte meg Marosvásáhely 4. Körzete számára a II.osztályosok Mesemondó versenyét, melyen tizenkét tanintézmény 27 kisdiákja vett részt. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Fülöp Kálmán költő (értékelő bizottsági tagként), valamint a szovátai Népi Játszóház csoportja, amely a korabeli falusi fonók varázslatos hangulatát idézve biztosította a verseny koreográfiáját.
Szintén szombaton községünk nyolc diákja vett részt a marosvásárhelyi Református Kollégiumban a református tantárgyverseny megyei szakaszán.
A napot a balavásári VÁSÁR tánccsoport által első alkalommal megszervezett Farsangtemetés zárta, mely során a résztvevők „végigsiratták” a falun a telet jelképező Ilyés bábut, majd azt hagyományokhoz méltóan az iskola udvarán elégették. A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a gyulakuti Szivárvány, medgyesi Gyöngyvirág, erdőszentgyörgyi Százfonat és sóváradi néptáncegyüttesek is.
Holnap, vasárnap , Kádár Annamária egyetemi adjunktus és pszihológus „Az én mesém” című előadására kerül sor a Balavásárért Egyesület szervezésében, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.
Köszönjük a szervező pedagógusok fáradságos munkáját, a diákok kitartó és sikeres szerepléseit, a szülők odaadó segítségnyújtását.
Külön köszönetünk fejezzük ki az egrestői ELDI és a balavásári PAN-COM pékipari vállalatoknak rendezvényeink önzetlen támogatásáért!

—————

Vissza